hétfő, november 9

Toldi a Bajcsy-Zsilinszky úton

art mozi, belváros, bringabarát, Budapest, kocsma, koncert, Pub, Toldi, V. kerület, Woody Allen, wc
art mozi, Toldi, belváros, bringabarát, Budapest, kocsma, koncert, Pub, V. kerületToldi mozi
Cím: 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.
Jegyrendelés: 472-0397

A szörnyű keveréknyelven "art mozi"-nak nevezett hálózat nemrégiben felújított tagjában ittunk. A svéd Engedj be! c. vámpírfilmre érkeztünk Bela kollégával, aki erősen utálja a kommersz amerikai scheisset, viszont nevezetes Bergman rajongó. Kényelmes az új székek a nézőtéren, de a vetítés kezdetekor csak 4 ember volt jelen. Később még benézett valaki: egyszómintszáz, a film végét csak mi ketten vártuk meg. Ez van, ha az ember művészmoziba jár. Árukapcsolásos módon a kocsmának kell eltartania a mozit (lásd. Bem mozi). A vámpírfilm mellesleg nézhető, szép, okos, csak éppen unalmas (8 pont).

Szal megnéztük a kocsmát. Prosperál, bár a kiszolgálók talán xanaxszal tompítják a gazdasági világválság okozta szorongást. Heroinnal. Oly fájdalmasan lassúak.

A felújítás előtti mozi szabályaitól eltérően dohányozni is lehet mostanság a kocsmában/előtérben, hamutálak az asztalon, füst a levegőben. Bringabarát hely, kerékpárok a falaknak támasztva, de a Bem mozitól eltérően sok a "szép és gazdag" arc tömörödött ottjártunkkor, a legújabb divatkellékekben. Sajnos, a zenei ízlésük is teljesen kívülről vezérelt, pocsék trendi foschtalicska, ottjártunkkor éppen a Realistic Crew nevű formáció koncertezett. Az ingyen mért whisky és pogácsa sem tudott visszatartani, részünkről maradunk inkább a Bem moziban.



Toldi mozi
Cím: 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.
Jegyrendelés: 472-0397
a kávézó/kocsma nyitva: 10–02h
Sör: kb. 400

kapcsolódó: a mozi története, Kultiplex képekben, Kultiplex nosztalgia videó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése