hétfő, november 9

Tandem Cafe: kommerek a kapitalizmusban?

blog, blogsznob, Budapest, Cafe, Ferencváros, IX. kerület, kocsma, kávézó, Magyar Nemzet, Magyarország, MSZP, Pipa utca, Pub, Raga 2000 Bt, SZDSZ, Tandem Kávézó, VásárcsarnokTandem Café
kávézó, pub, söröző, klub
Cím: 1093 Budapest, IX. kerület, Pipa utca 6.
Telefon: 1/218-9319
Honlap: www.tandemcafe.hu
Tulajdonos: Raga 2000 Bt (ex-Ráczkert?)

A megboldogult V. Bejáró ("a Nagyvásárcsarnok négy Pipa utcai bejáratával szemben") helyett.

Lendületes tervekkel nyitott, amolyan interaktív kocsmaként, laptopos blogíróknak és környezettudatos bringásoknak (biciklibarát rögzítőkarikák a kocsma külső falán). A megnyitón állítólag a fél Critikal Mass keménymag megjelent, Küküvel és társaival.

blog, blogsznob, Budapest, Cafe, Ferencváros, IX. kerület, kocsma, kávézó, Magyar Nemzet, Magyarország, MSZP, Pipa utca, Pub, Raga 2000 Bt, SZDSZ, Tandem Kávézó, Vásárcsarno"És keress meg minket akkor is, ha:
programjavaslatod van,
úgy gondolod, szívesen tartanál itt zártkörű bulit,
vetítéssel egybekötött, zártkörű nyaralási élménybeszámolót tartanál a barátaidnak,
valami más, lehetetlennek tűnő ötleted van, hátha találunk rá megoldást.

Ha szeretnéd, hogy a te fotóidat is kiállítsuk, a következő kiállítások témáiról és a további részletekről itt tájékozódhatsz. Ha a témák tetszenek, és nem vagy tagja a Budapest Photobloggers-nek, de már van fotó blogod, kérheted felvételedet közéjük (a regisztráció ingyenes).

blog, blogsznob, Budapest, Cafe, Ferencváros, IX. kerület, kocsma, kávézó, Magyar Nemzet, Magyarország, MSZP, Pipa utca, Pub, Raga 2000 Bt, SZDSZ, Tandem Kávézó, VásárcsarnokHa még nincs fotó blogod, csinálj egyet, például itt! És ha további kérdésed van, írj nekünk!" (tandemcafe.hu)

Blogerek és biciklisták

A blog egyesek szerint az exhibicionizmus tömeges megnyilvánulása, mások szerint a virtuális közösségek sajnálatos térhódítása, megint mások szerint viszont a ma ismert tömegmédia hanyatlását előkészítő fantasztikus újítás. Egy biztos, az internetes naplót vezető blogerek virágzó közösségére építve kávézót nyitni ma jó üzletnek tűnik.

"Ezt ismerte fel a Tandem Café két tulajdonosa, akik maguk is jegyzett blogerek. A két hölgy láthatóan semmit nem bízott a véletlenre, a megnyitóra egy jól célzott fotókiállítással mindjárt odacsalták a manapság szintén feltűnő aktivitást mutató biciklis szubkultúra képviselőit is. Így történhetett, hogy a nyitóbulin méregdrága megasztáros, barátok köztös sztárvendégek nélkül is zsúfolásig megtelt a kávézó mindkét szintje. A falakat ma is a budapesti fotóblogerek képeiből válogatott, a városi biciklizés témáját feldolgozó kiállítás, valamint kinyomtatott internetes naplóbejegyzések díszítik. Blogmentesen élő átlagpolgároknak bizonyára nehéz megérteni, mit jelenthet mondjuk a "drthwlk" vagy "Mazsola" művésznevű blogereknek, hogy nyilvános helyen, papíralapon láthatják viszont saját bejegyzéseiket, az interneten olvasható többtucatnyi lelkes beszámoló alapján azonban egyértelmű: a gesztus nem maradt viszonzatlanul. Szájról szájra, blogról blogra terjed a kávézó híre.

blog, blogsznob, Budapest, Cafe, Ferencváros, IX. kerület, kocsma, kávézó, Magyar Nemzet, Magyarország, MSZP, Pipa utca, Pub, Raga 2000 Bt, SZDSZ, Tandem Kávézó, VásárcsarnoAmi a hely kialakítását illeti, itt érdekes módon nem lelhető fel a korszellemre való különös érzékenység. A Nagycsarnok mellett húzódó kis utcában a cégéren kívül csupán egy régimódi, boltíves bejárat utal az üzlet létezésére. A túlnyomórészt sötét faborítás által dominált beltér pedig nagyjából egy templomi sekrestye, egy egyetemi aula és egy francia borozó ötvözeteként jellemezhető."(tandemcafe.hu)

Újra mi, a belváros blog:
Néhányszor betértünk bevásárlás után, megmaradt a hazatérési ösztön az V. bejárat miatt, de amúgy semmi érdekes, alacsony ár-érték. Egy hajléktalanokról szóló megbeszélésre még elfárasztottuk magunkat, volt vetítés, munkanélküli szociológusok, sőt néhány szakértő is idefáradt minisztériumi elfekvőkből, de az érintettek teljes mértékben negligálták a rendezvényt. Oszt néhány próbálkozás után mi is végleg kikoptunk, mert egy idő után unalmunkban rákaptunk az itt kapható napilapok olvasására. Itt a történet:

blog, blogsznob, Budapest, Cafe, Ferencváros, IX. kerület, kocsma, kávézó, Magyar Nemzet, Magyarország, MSZP, Pipa utca, Pub, Raga 2000 Bt, SZDSZ, Tandem Kávézó, VásárcsarnokMegjegyezzük, hogy semmilyen napilapot nem olvasunk, oszt kíváncsiságból belenéztünk volna a Magyar Nemzetbe. Ha már tartanak napilapokat, meg igyé van, nem? No, pont Magyart Nemzetet nem tartanak, rossznyelvek szerint a tulaj valami MSZP-kliens. Sikerült ismételt próbálkozásainkkal felbosszantani a helyi személyzetet ("mé csak Népfasza és Népszabó van, hé?!)", oszt a hivatalos záridőben, mikor még mindenki zavartalanul rendelt, morcosan felszólított egyik pincércsaj a távozásra. No, részünkről Isten beléd, Tandem.

A komcsilibsi összeesküvés-elméletbe viszont bezavar az a tényecske, hogy Magyar Hírlap bezzeg van. Ki érti ezt?!

Olvasnivaló: index.hu az MSZP közpénzből épült kocsmabirodalmáról

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése