hétfő, november 9

Korcsma a Hattyúhoz

A Hely, Ahonnét Kidobták Jordán Tamást.
(a Városi Legendák Nyomozóhivatal jelent)

Budapest, Korcsma a Hattyúhoz, Hattyú, I. kerület, Jordán Tamás, kocsma, Magyarország, Pub, Várnegyed, VízivárosKisbüdös, Büdi, Kislepra, Kistetves, Köpködő, Fingóhely: néhány alternatív elnevezése a Hattyú utcában, a Kapás utca sarkán levő vendéglátóipari intézetnek. Ide sem mosolyért jár a jónép: a tulaj házaspár nem ismeri ezt a fajta arcgimnasztikát, általában a hangos jónapotra és köszönömre is vmi bugyborékolásszerű motyogás a válasz. Viszont nem drága: meglepő, de az első kerület bővelkedik olcsó köpködőkben.

A Hattyú a Móritól eltérően nem pincekocsma, de láttára a sok lepra diáklebujt túlélő ügyvédünk azt javasolta, hogy mégis inkább a Móriba menjünk. Pedig a Móri... hagyjuk.

Budapest, Korcsma a Hattyúhoz, Hattyú, I. kerület, Jordán Tamás, kocsma, Magyarország, Pub, Várnegyed, VízivárosKét helység. Az első talponálló jellegű, de ülni is lehet. TV beszerelve, a "ki mit tud" jellegű vetélkedőkre van ráállva a helyi törzsközönség. Meg az olcsó hamisborra, a Magyarságpusztító Szuperfegyverre, a Trianon II-re. Tanár Úr este hétkor menetrendszerint elalszik, elcsendesül, kevesebb lesz az idegen szavak mennyisége a levegőben. Olivié ilyentájt jön lendületbe a töméntelen kávétól, lelkesen megosztja a helyiekkel a skizofrénia tüneteit: üldöznek a találmányaimért!

Mi, nem törzsvendégek a belső helységben, a Retkes Odúban szoktunk alkoholizálni: itt két asztal lapul a dohányfüstben (ablak nyitható). Mr. Nagypofájú Mértnemlövikle, a nagydarab erdélyi exrendőr időnként megpróbált velünk, az új húsokkal barátkozni, friss hallgatóságban reménykedve. Mi viszont kedvesen, ám határozottan nem kértünk a kijelentő módban előadott összeesküvés-elméleteiből és barátságosan elhessegettük.

Budapest, Korcsma a Hattyúhoz, Hattyú, I. kerület, Jordán Tamás, kocsma, Magyarország, Pub, Várnegyed, VízivárosEzek után erősen megorrolt ránk és az első adandó alkalommal előadta a "Régi Vendég Etikettre Oktatja a Megtűrt, Jöttment Taknyosokat" c. magánszámát. Valaki a kocsmában égve felejtette a klón a villanyt, a faszi meg a törzsközönség alfa hímjeként átbaktatott a szeparénkba, ahol Klapanciusz (fenti és alanti sorok), Simlis Benzinkutas és Pilugyerek, a Román éppen szabadult a napi stressztől.

Nagypofájú Mértnemlövikle: Elnézést a zavarásért, de nálunk, itt a kocsmában az a szokás, hogy lekapcsoljuk magunk után a világítást a mellékhelységben (közben elnézően mosolyog).

Mi: (már erősen beállva, tátott szájjal ámuldozunk a jelenségen, várakozó álláspontot képviselve, de egy jó pofozkodás reményében)

Nagypofájú Mértnemlövikle: Nem csupán energiatakarékossági megfontolások miatt, hanem mert a kulcslyukon kiszűrődő fény egyben jelzés a kint levőknek, hogy használható-e a helység (továbbra is magabiztosan mosolyog)

Budapest, Korcsma a Hattyúhoz, Hattyú, I. kerület, Jordán Tamás, kocsma, Magyarország, Pub, Várnegyed, VízivárosPilú: Mivan? MIVAN?!!!

Simlis Benzinkutas: (gurgulázó hang)

Klapanciusz: (megértően) Tökéletesen megértjük a probléma súlyosságát. Észrevételeit tudomásul vettük és azonnal intézkedéseket foganatosítunk az elkövetők megtalálására és példás megbüntetésére.

Simlis Benzinkutas: (visszanyert beszédkészség) Az eredményről harminc napon belül írásos tájékoztatást adunk.

Pilu gyerek (aki félig román, félig karatés, de éles helyzetben hajlamos elfelejteni „magyart”): Ücj fut zsosz kápul, möj pulő, dakő nu merdzs imédiát dé ájics ün pulő!!!
(ami annyi, mint: Menj, szagolgasd Demszky Gábor tigriscsíkos alsóját)

Nagypofájú: (félhangon, már a barátai között) Ezekkel nem lehet beszélni.

Balhé a szétázott agytekervények ellenére mégsincs errefelé, tökvakaróan békés a hely, (leszámítva, hogy már mindenki kattant az agyzsugorító olcsó piától).

A helyi pletykaelosztók szerint egy Jordán Tamásnak kellett betévednie, hogy aztán fél óra alatt az agyára menjen a helyi alkeszoknak (az összes helyi észosztó szupersztárt ledumálta), oszt végül kirakta a tulaj, mint macskát szarni. Tamásunk tövig be volt állva, nem akart menni, mutogatta a mobilját, hogy majd mindjárt felhívja a befolyásos barátait, de a Tulaj, noha a mosolygás nem megy neki, csúnyán nézni annál jobban tud. Azóta sem látták Dzsordent a környéken.
View Larger Map

Hattyúház kocsma, Móri borozó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése