hétfő, november 9

Mentsvár Józsefvárosban

borozó, Budapest, Józsefváros, kocsma, kocsmatúra, Magyarország, Mentsvár Borozó, söröző, VIII. kerület, Üllői út, vicces, csocsó, gettó
Mentsvár Borozó
Cím: 1083 Budapest,
VIII. kerület,
Üllői út 50.

Az egyik legjobb ár/érték arányú ivó a városban. Nyóckeri olcsó árai ellenére igényes belső és normális vendégek, köztük sok fiatal. Zenedoboz, csocsógép van, nagyon elkenték a szánkat a helyi skacok. Sajnos, játékgép/nyelőgép is befért az egységbe, amit határozottan helytelenítünk.


borozó, Budapest, Józsefváros, kocsma, kocsmatúra, Magyarország, Mentsvár Borozó, söröző, VIII. kerület, Üllői út, vicces, csocsó, gettó

borozó, Budapest, Józsefváros, kocsma, kocsmatúra, Magyarország, Mentsvár Borozó, söröző, VIII. kerület, Üllői út, vicces, csocsó, gettóborozó, Budapest, Józsefváros, kocsma, kocsmatúra, Magyarország, Mentsvár Borozó, söröző, VIII. kerület, Üllői út, vicces, csocsó, gettó"Az iparos réteg mellett itt élt a pesti zsidóság jelentõs, bár szegényebb része, valamint a cigányság felsõ rétegeihez tartozó muzsikus cigány családok. Írók és művészek is nagy számban laktak erre. A környék kávéházai, kertvendéglõi és kocsmái híresek voltak, Budapest más részeibõl is felkeresték õket."


K.und K. időket időző vicces feliratok, amikor a Józsefváros sem egy cigánygettó, hanem iparos kerület volt.

"Kéretik a konstábler helyét szabadon hagyni."
borozó, Budapest, Józsefváros, kocsma, kocsmatúra, Magyarország, Mentsvár Borozó, söröző, VIII. kerület, Üllői út, vicces, csocsó, gettó(A pesti városi rendőrt hívták így 1861 és 1873 között, de utána is évtizedekig használatos volt a kifejezés. Gumibot helyett 35 cm hosszú, rézgombos fejű fekete fabuzogány is volt a fegyvertárukban.)

"A nótázás 22 óra után tiltatik."
"A zongoristát kéretik nem háborgatni."
"A padlóra köpni tilos."
"Kéretik nem káromkodni."
"Kérjük a hölgyeket, tartsák be a táncrendet."
"Vágójószágot a helységbe hozatni tilos."
"A főúr nem ihatik a vendég italából."
"A hajadonok zaklatása tilos."
"Ki nem ismeri múltját, elveszíti jövőjét".
A modern időket egy "Radioaktive zone. Achtung" felirat képviseli. Zongorista helyett zenegép, a nótázás is kikopott a közösségi és kocsmakultúrából.
Ajánlott irodalom: kocsmablog (sirály képek és vicces beszámoló), helyvektor az eltéről, valamint a sztahanovista sörjárőr.

Jujhogyfájafejünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése