hétfő, november 9

Szilveszter, Vörösmarty tér

Olvasónk, az Andalúziai kutya beszámolója következik:

"Ha beletöltünk egy vödör húgyba egy csepp bort, az húgy marad. De ha egy vödör borba egy csepp húgyot adagolunk, az is húggyá változik."

Budapest turisztikai közepe, a Vörösmarty tér Szilveszter környékén a tülkölő idióták és a lehúzásukra szakosodott szolgáltatók boldog egymásra találásának helyszíne. Mi persze megnéztük, mert elbaszott mazochisták vagyunk:

1. Agylágyító lárma, síppal-tülökkel-petárdával:

Roller kolléga türelmes ember, de a tülkölőkkel szemben radikális álláspontra helyezkedett, mint egy középkori hóhér: letolni torkukon a zeneszerszámukat, hogy aztán, h bármikor szóra nyitnák a szájukat, csak ez a vicces tülkölés áradjon belőlük. Természetesen elhatárolodunk, mert toleráns liberálisok vagyunk: szerintünk 20 év kényszermunka egy alacsony komfortfokozatú kőbányában elégséges visszatartó erővel bír. A petárdadobálóknak szánt jövőre most inkább nem térünk ki: egy vicceskedő arc Béluci kapucnijába is dobott egyet, amitől nevezett fülei a homlokára csúsztak. Béluci módfelett nehezményezte az esetet, de legalább nem zavarták tovább a tülkös emberek.

2. Az istenadta Nép


Vörösmarty tér, V. kerület, vásár, Újév, Budapest, Szilveszter, 2008, 2009, újév, Budapest, Magyarország, Hungary, fair, vendéglátásSzilveszterkor hagyományosan sok olasz érkezik a magyar
lányokra, de az idén hatalmas újdonsággal szembesülhetett Székesfővárosunk lakossága: rengeteg román, még a Kárpátokon túlról is. Ennyi román szót utoljára talán Budapest románmegszállásakor felszabadításakor hallhattak a magyarmagyarok: szubjektív becslésünk szerint az turisták 20 százaléka a keleti, baráti országból jött. És boldogan költekeztek, a bennszülöttek legnagyobb örömére :D

3. Kaja-pijjja:


Vörösmarty tér, V. kerület, vásár, Újév, Budapest, Szilveszter, 2008, 2009, újév, Budapest, Magyarország, Hungary, fair, vendéglátásA nagyon drága bérleti díjak figyelembevételével kell értelmezni a magas árakat.

Sült lángos 500, sajttal-tejföllel 700 forint. 10 dkg süti 600 (6000 egy kiló). Gyros 800-tól felfelé. 0.4 cl pálesz 700-tól. Kedvencünk az izraeli "gyros", ahol e kedves vendég maga tömhette a p
itájába a zöldséget és öntetet, amolyan közel-keleti mintára. Ugyanitt babgulyás 1000, marhapörkölt 1500. Bor 200/deci egységáron mindenfelé (vagy felfelé).

Szemét az asztalokon, senki sem foglalkozott a letakarításukkal, a kedves fogyasztónak
arrébb kellett sepernie egy halom hulladékot, hogy lehelyezhesse a kajáját.

Vörösmarty tér, V. kerület, vásár, Újév, Budapest, Szilveszter, 2008, 2009, újév, Budapest, Magyarország, Hungary, fair, vendéglátás
Mellesleg a takarítás hiányosságainak egyértelműen csak a hajlékonyak örvendeztek, önkéntes takarítóbrigádként szelektív hulladékgyűjtéssel: szatyorba gyűjtötték a maradék kolbászokat.

"Amerikai" hamburger 500 forintért: csirkehulladék fűrészporban.
De nem ez volt a mélypont, ohnem, tessenek megfogózkodni az egérben, Budapest tele van arcletépő meglepetésekkel.


4. A vendéglátás Vörösmarty téri, de inkább országos mélypontja:


Nagyméretű bódé a Gerbaud előtt, hatalmas molinóval, miszerint itt BB termékek kaphatók. Eccerű, fénymásolt lapos promóció:

"Ajándék telefontartó nyakpánt vagy síp két üveg BB bor és/vagy pezsgő vásárlása esetén."


Bónuszként orrfacsaró füsttel és bűzzel. Mindenhol inycsiklandozó szagokkal próbálják a vásárlókat vonzani, de itt eredeti a koncepció: bűzzel próbálkoznak. Nem tudunk rájönni, mi lehet a megcélzott piaci szegmens, találgatni sem merjük. Vélhetőleg nem dögkútról hozták a kolbászokat és egyébb húsokat, inkább az lehet a probléma, hogy az olaj avas, elhasznált, erősen megérett a recikrálásra. Persze, az olajcsere pénzbe kerül, ráadásul mindezek ellenére itt is vásárolgatnak némelyek, vélhetőleg kipusztulhattak a szagreceptoraik. Fejcsóválva elmegyünk kevésbé gyomorforgató szagok irányába, de a Mélypont nem ereszt, utolér. Ublusz cimbora siet utánunk, bevásárolt néhány pohár forralt bort a pultnál. Állítása szerint itt álltak a legkevesebben a vásár területén.

Vörösmarty tér, V. kerület, vásár, Újév, Budapest, Szilveszter, 2008, 2009, újév, Budapest, Magyarország, Hungary, fair, vendéglátásNos, ezidáig nem hittük, hogy a forralt bor pancsot el lehet kúrni: fogj egy egység legalja bort, hígitsd vízzel, adj hozzá cukrot és fűszereket, oszt csókolom. De ez a cég előrukkolt a dögkút forraltboros megfelelőjével: Z. csak megszagolta, én pechemre megkóstoltam, majd szomorúan elhelyeztük egy szemetes alá.

Van, aki 20 forintért megbaszná (...). A profitmaximalizálás mindenek fölött.

Összegzés: egy-két vendéglátos miatt olyan lett az összbenyomás, mint a bor és húgy elegének (lásd. a fentebbi idézetet).régebbi bejegyzések a Vörösmarty térről:
1. Karácsonyi Vásár 2008
1. Borat a Vörösmartyn
2. Falun Gong performansz az elnyomás ellen
3. Tüntetés a NATO csúcson.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése