csütörtök, március 4

Hundajcsikum: templomkocsma Brennbergbányán

Count Grishnackh, The Count, Greven-tan, グレヴェんたん, Brennbergbanya, kocsmatemplom, templomkocsma,  Brennberg, Szent Borbála templom, Brennbergbanya, Brennberg, Szent Borbála templom, Sopron és környéke, templomkocsma, kocsmatemplom, Brennbergbanya, kocsmatemplom, templomkocsma,  Brennberg, Szent Borbála templomNemnorbikókadtpénisze update!

Pokolbaszó Metálrokker kommentelőnk szerint ez a kocsma már a black, sőt gothic metál témakörében tárgyalandó, úgyhogy a homlokunkra csapva tessék:

Black, dark, doom, death és goth metálosok, valamint szimpla alkeszok! Magyarország legsötétebb hangulatú kocsmája felfedezésre, csak rátok vár. Hol lehet autentikusabban a Sátán anyját emlegetve epével kevert sörhabot okádni fülön-szájon keresztül, mint egy katolikus templom pincéjében? Ebben a kocsmában maga a nagy Anton Szandor LaVey és Varg Vikernes is elégedetten hümmögve inná a kommerszből kevert Bloody Mary-t (Anton sajnos konyec, de Varg még gyühet, igen szomjasan, 16 év sitt után tavaly szabadult). Addig jertek, metáltestvéreim, amíg a borongós észak sátánista testvérei be nem szoknak! Metálosan csengő ejrójukkal meg kronjukkal! Mert akkor aztán fuccs az olcsó sörnek. (A Bloody Maryhoz paradicsomlevet hozzatok magatokkal).

Egy sötét erdő mélyén, egy sötét ország legszélén...
Egy elhagyatott bányászfalu templomának alagsorában...
Van egy titokzatos kocsma.
Benne félhomály és hallgatag, titokzatos alkeszok..
Idegen ritkán téved errefelé...
Néhányukról senki nem hall többé...

Következzék a poszt:

Kitekintettünk Budapestről, kicsi nekünk ez a világváros. Oszt eltekintettünk az labanc-kuruc határig, ott is Brennbergbányáig, annak templomának a kocsmájáig. Elsőre olvasatra bizonyára Önöknek is szokatlanul hangzik, hogy egy templom alagsorában kocsma üzemel, de az szóljon be az ország legmélyebb, legnagyobb nyomásnak kitett bányájában dolgozó szénbányászoknak, aki a pécsi uránbányában keresi a kenyerét. Naúgye. Németesen praktikus megoldás: az Úr igéjével megtöltekezett bányászember azonnal közösségi életet kezdhetett a templomot elhagyva, miután megadta az Úrnak, ami az Úré. Jöhetett a berúgás, lélek orvossága.

1952 óta nem működnek a tárnák, hatalmas süppedések jelzik a helyüket, haldoklik a település és ez a kocsma belbecsén is erősen érződik. A kocsma meglehetősen sötét (talán a bányászok leszármazottainak látását bántja a napfény), a sör mellett néhány játékgép szolgálja az önfeledt szórakozást. A klóról könyörületes szívvel egy szót sem ejtünk. Néhány vendég méregette lármás csoportunkat, de békésnek tűnik a hely, sőt ami a legfontosabb: olcsó. Praktikus bringatároló, fecskefészek, ennyi. Meleg/hideg/bármi étkezési lehetőségre nem emlékszünk (értsd. beseggeltünk, mint sátánfing).


Még jövünk ide, bizony ám, vehetik ezt biztatásnak..
(Köszi a reiseführerkedést Szájmonnak)

Count Grishnackh, The Count, Greven-tan, グレヴェんたん, Brennbergbanya, kocsmatemplom, templomkocsma,  Brennberg, Szent Borbála templom, Brennbergbanya, Brennberg, Szent Borbála templom, Sopron és környéke, templomkocsma, kocsmatemplom, Brennbergbanya, kocsmatemplom, templomkocsma,  Brennberg, Szent Borbála templomOlvasnivaló: Brennbergbánya a wikipédián + brennbergi bányászok + Szent Borbála templom, részletesen a Szent Borbála templom + Szálasi bunker (helyi informátoraink szerint nem örvendett a helyiek közt osztatlan népszerűségnek az önjelölt nemzetvezető, mert még azt is megtiltatta a helyieknek, hogy rátekintsenek - lásd. Spielberg és a szemkontaktusos pletyókat) + Isolde Brennbergben

Agypumpa: 4/1997. (I. 22.) Korm. rendelet az üzletek működéséről és a belkereskedelmi tevékenység folytatásának feltételeiről

15. § (1) Tilos a melegkonyhás vendéglátó üzlet kivételével szeszes italt kimérni az alsó- és középfokú oktatási, egészségügyi, gyermek- és ifjúságvédelmi intézmény bármely bejáratától számított 200 méteres közúti (közterületi) távolságon belül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése